VORIG NIEUWS VOLGEND NIEUWS

ARCHIEFBROWSER
VORIG | | VOLGEND
NIEUWS

 
 

archief

Welkom in het archief.

Zit je nog eens lekker te bekijken hoe het allemaal begon of ben je nieuwsgierig wat er vorige maand ook al weer gebeurde, dan is dit "the place to be".

Groetjes uit het land van de “Brightness”:
Kees, Annie, Mark en Christiaan

 
 
 
 

Belevingen: november week 3 - 2005

 
 

remembrance day
 


De Canadese dodenherdenkingsdag. Op 11 november dragen Canadezen “poppies”, dat zijn klaprozen. En men komt bij elkaar op begraafplaatsen en bij monumenten in heel Canada. Om zo stil te staan bij de vele slachtoffers van verschillende oorlogen. Ook zijn alle scholen vrij. Dit jaar is herdenkingsdag op vrijdag en is ook de donderdag ervoor een vrije dag.
Op het 11de uur van de 11de dag van de 11de maand, de dag dat de wapenstilstand van de eerste wereldoorlog was getekend in 1918, is Canada 2 minuten stil om de slachtoffers te herdenken. En ook stil te staan dat er geen oorlogen meer zouden moeten komen en er gestreden moet worden tegen terrorisme. Er zijn heel veel Canadezen omgekomen in de grote oorlogen. (Voor een gedicht, klik op de foto hieronder)

 

 

Remembrance Day

 

persoonlijk verhaal van mark


Op iedere school in de omgeving werd ontzettend veel gedaan aan remembrance day. Zo ook op onze school. Er waren zeker 20 veteraten met vlaggen, soldaten, trompetspelers ohjah en een doedelzakspeler. Dat is hier ook de gewoonte.

Maar ik had ook nog een special rol in dat alles omdat ik in de musical/theater klas zit. Wij hadden namelijk een koor gevormd en het volkslied en nog wat andere liederen gezongen, gedeeltelijk ook onder een slideshow van foto’s door, het was mooi volgens de leerlingen. En natuurlijk in costuum, met een “poppie” op de borst (Zie foto hieronder).

Vroeger heb ik in Wijngaarden nog een jaar op het kinderkoor de Wingerdknopjes gezeten, was dat toch niet voor niets geweest.

 

  Mark
  omhoog omhoog

jimmy
 


Aan het begin van deze week had Jimmy opeens heel veel overgegeven. Dit kwam misschien omdat zij veel te veel van het voer van de andere hond had gegeten. (Jaloezie?) Na het overgeven ging het niet zo goed, Jimmy bleef ziek, had evenwichtsproblemen, wilde niks meer eten en is daardoor nog steeds heel mager. Even zagen we het voor haar niet meer zitten. Maar wonder boven wonder gaat het toch weer wat beter, zij heeft vitaminesupplementen gekregen en zij loopt nu weer vrolijk buiten. Helemaal opgeknapt is zij nog niet.

 

 
 
Jimmy
Jimmy
Jimmy
 
  omhoog omhoog

het bedrijf
 


De laatste weken zijn we o.a. bezig met een hek te plaatsen. Dit komt om het bos heen zodat we de paarden en in de toekomst misschien ook nog wel andere dieren daarin kunnen houden.
Een groot gedeelte is al af en we hopen alles af te krijgen voordat er teveel vorst in de grond zit. Maar dat viel deze week wel mee. Want deze week hebben we een aantal warme dagen gehad vanwege een chinook. Dit is een warme wind die vooral in Calgary (200km Zuid) merkbaar is, maar ook in deze omgeving nog zijn effect heeft.

 

 
 
Het Cowboy leven
Het Cowboy leven
 
  omhoog omhoog

 

 

   
Laatste update:
Auteur:

Coauteurs:

1 januari 2012
Mark Muilwijk

Kees, Annie & Christiaan Muilwijk