Lacombe

Lacombe is een stad centraal in Alberta, Canada, gelegen noord van Red Deer, de dichtsbijzijnde stad, en zuid van Edmonton, de dichtsbijzijnde grote stad met meer dan een miljoen inwoners. Lacombe ligt in het mooie, rollende landschap van centraal Albeta, tussen de rocky mountains, en het plattere oosten van Alberta in.

 

 

 

[Foto: Noorderlicht over de Zevendedagadventisten Universitiet in Lacombe]

 
 

 
  Lacombe Flat Iron Building

Geschiedenis

Lacombe is genaamd naar Vader Albert Lacombe (28 february 1827 - 12 december 1916), een RoomsKatolieke Franse Canadese missionaris die met de Cree en de Blackfoot Fist Nations van westelijk Canada leefden, en deze ook evangeliseerde. Hij word nu herinnerd voor zijn succesvolle vredesonderhandelingen tussen de Cree en de Blackfoot Fist Nations. Dit succes leide tot de constructie van de Canadian Pacific Railway over Blackfoot grondgebied, en de verzekering van de Blackfoot leider Crowfoot om niet te participeren in de Norht-West Rebellion in 1885.

Meerdere malen is de "main street" van Lacombe gebruikt voor films, omdat het gerenoveerd was om een dorpje uit de het jaar 1900 voor te stellen. Het prachtig gerenoveerde Edwardian gebouw, een historisch "Flat Iron Building", en het Michener House Museum geven een beeld van het historisch verleden van Lacombe.

  Vader Albert Lacombe (28 februari 1827 - 12 december 1916)  
 

 
 

Canada > Alberta > Lacombe

 

Economie & Industrie

Genesteld in een van de vruchtbaarste gebeiden tussen Calgary en Edmonton, de lokale economie omvat een sterke landbouwbasis die door de starke olie en gas industrie wordt aangevuld.

Lacombe huist ook een van de grootste landbouwonderzoekfaciliteiten van Canada; het "Lacombe Research Center", waar het wereldberoemde "Lacombe Hog" ras was ontwikkeld. Een nieuw vleesinpakbedrijf in dit argrarishe gebied is een van de meest moderne inpak en onderzoek facaliteiten van z'n soort in Canada.

 
 

 

Laatste update:
Auteur:

Coauteurs:

1 januari 2012
Mark Muilwijk

Kees, Annie & Christiaan Muilwijk