VORIG NIEUWS VOLGEND NIEUWS

ARCHIEFBROWSER
VORIG | | VOLGEND
NIEUWS

 
 

archief

Welkom in het archief.

Zit je nog eens lekker te bekijken hoe het allemaal begon of ben je nieuwsgierig wat er vorige maand ook al weer gebeurde, dan is dit "the place to be".

Groetjes uit het land van de “Brightness”:
Kees, Annie, Mark en Christiaan

 
 

 

 

 
 

Belevingen: november week 1 - 2005

 
 

Het bedrijf
 


Nadat er geoogst is, is er gier op het land gebracht. Dit gaat net ietsjes groter dan in Nederland. In Nederland wordt het meestal gedaan met 8 m³ gier tanken. Waarmee het bij ons is gedaan zijn 35 m³. Er zijn 3 gier tanken bezig geweest.

Voordat de winter echt begint en er een dik pak sneeuw ligt hebben we nog beton gestort er de boel eens flink opgeruimd. We hebben een plekje achterin ons land gevonden waar de laatste 50 jaar wat oud ijzer is neergegooid, dus daar duurde het opruimen wel even. We hebben er zelfs een complete combine gevonden (wel heelmaal verroest natuurlijk). Maar het is heel weinig in vergelijking met sommige oud-ijzer begraafplaatsen die je bij boeren ziet. Canadezen zijn echte verzamelaars!

 

 
 
GiertankGiertankGierpomp
Beton stortenBetonwagen
Gevonden oud-ijzerGevonden oud-ijzer
 
  omhoog omhoog

schietoefeningen
 


Zondag 23-10-2005 was de Fam. Bergman weer eens geweest. Ze zijn gelijk met ons naar Canada verhuisd. Hieronder een aantal foto’s waar we schietoefeningen aan het doen zijn, want die dag erna moesten een aantal van ons een schietdiploma halen. Daarmee mag je een wapen hebben en ook jagen op wild.

 

 
 
Annie schietKees schiet
Fernanda schietFam. Bergman op bezoek
Mark schiet
 
  omhoog omhoog

School Mark
 


Persoonlijk verhaal van Mark:

Hallo iedereen. Mijn vorige verhaal over school in week 2 van oktober (zie archief) heeft denk ik wel een update nodig.

 
 

Nu zit in nog op de High school, maar volgend jaar ga ik naar een hogere school. Deze zijn, voor de opleiding die ik wil volgen, in Edmonton of Calgary, beide hier zo’n 1,5/2 uur rijden vandaan.
Vorige week zaterdag ben ik naar de opendag van NAIT (Northern Alberta Institute of Technology) in Edmonton geweest. Hier bieden ze o.a. een opleiding genaamd “Architectural Technologist” aan. En het zag er erg aantrekkelijk uit.

Nu ga ik nog in Calgary kijken om de opleidingen te vergelijk.

Zodra er weer nieuws is horen jullie dit.

Groetjes, Mark

Northern Alberta Institute of Technology  
  omhoog omhoog

 

 

   
Laatste update:
Auteur:

Coauteurs:

1 januari 2012
Mark Muilwijk

Kees, Annie & Christiaan Muilwijk