VORIG NIEUWS VOLGEND NIEUWS

ARCHIEFBROWSER
VORIG | | VOLGEND
NIEUWS

 
 

archief

Welkom in het archief.

Zit je nog eens lekker te bekijken hoe het allemaal begon of ben je nieuwsgierig wat er vorige maand ook al weer gebeurde, dan is dit "the place to be".

Groetjes uit het land van de “Brightness”:
Kees, Annie, Mark en Christiaan

 
 

 
     
 
 
 


De boerderij ondergaat constante veranderingen. Het afgelopen half jaar stonden een nieuwe melktank en een nieuw tanklokaal op het lijstje, zie de linkse foto. Daarnaast is er ook nog een hoop zwaarder werk verricht met het storten van een betonnen vloer in een van de sleuf silo's, zie foto twee.
Naast werk is er natuurlijk ook wel eens tijd voor een beetje ontspanning. Op de rechtse foto zijn Annie en Kees net terug van een ritje op Anneke en de pas gekochte Jellien.
Een mooi natuur momentje vinden wij ook altijd erg mooi, op de derde foto is een groep wilde elks te zien die in ons land rustig aan het grazen waren. Mooi he.

 

 
nieuwe melktank
Nieuwe betonnen vloer in sleufsilo en erfverharding
Kudde Elks achter de boerderij
Annie en Kees maken een ritje op Anneke en de nieuwe stalgenoot Jelien
  omhoog omhoog 
 


Na twee interessante jaren in de grote stad Edmonton is het feest al weer afgelopen. Ik moet zeggen dat het een ware levens ervaring was en niet alleen op het gebied van bouwkunde en architectuur. De foto links-onderin is er daar een van. Samen met de mede-studente heb ik een zogenoemde 'fundraiser' gehouden voor de Canadeese stichting kankerbestrijding, vanuit mijn positie in de Architectuur studenten organisatie.
Drie dames en drie heren hebben hun hoofd kaal geschoren en menig Architectuur student heeft daarvoor geld opgehaald. Een geweldig bedrag van $12.000 dollar was het eindresultaat, waarvan de stichting de helft heeft gehad. De andere helft werd gebruikt voor het door ons georganiseerde slaagfeest. Zie de drie foto's rechts; een sfeervolle 1920s avond met dinner, casino en dansen, in een vliegtuig hangaar te Fort Edmonton.

 

 
Mark gediplomeerd als Architectural Technoligist
  omhoog omhoog 
 


In de tijd dat de Europeese colonisten hun vlag plantten in de diverse delen van Canada en er een flink handels potentieel was, werd doorvoor langs diverse rivieren een fort gebouwd. Veel grote steden van nu begonnen vroeger daardoor dus met een fort. Oorlogsvoering was er eigenlijk weinig; een Fort werd voornamelijk gebruikt voor bescherming tegen beren enzovoorts. Dat betekende dan weer niet dat de doorsnee Europeese colonist erg vredelievend was. Menig Indiaan (Native), eens zo vredelievend en natuur liefhebbend, heeft het loodje moeten leggen.

De miljoenenstad Calgary begon dus ook met zo'n klein fort. Een erg diverse collectie van nagebouwde huisjes en gebouwtjes geeft een mooi beeld van deze vergane tijden.

 

 
Kees en Janus bij een doktershuis/kliniekKees bij de Teepee'sJanus en Kees bij een uitspanning
Janus en Kees bij een typische boerderijschuur
Eeen molen gebouwd door een van de eerste Russische immigrantenEeen graanopslag op de achtergrond met werkplaats cafe-restaurant
  omhoog omhoog 
 


Deze zomer hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van onze investering van afgelopen najaar. Geen grote caravan dachten we, dus vandaar dit klein en handig opbouwtje op de truck, weliswaar met uitschuifgedeelte, wat bij elkaar voldoende ruimte biedt voor ons gezin. Maar eigenlijk kwamen we daar niet voor, maar wel voor de natuur natuurlijk. Een door ons nog niet eerder bezochtet plekje in de Rocky Mountains, en wat was het weer prachtig. Een waar genoegen voor mensch en geest.

 

 
  omhoog omhoog 
 


Een vaste en gezellige gebeurtenis ieder jaar is de Calgary Parade, waarbij wij deel mogen zijn van de Gull Lake Farm (Florijn's) inzending.
Iedere keer proberen we toch weer eerste te worden in het onderdeel Paard & Wagen, dus dit keer weer een andere opstelling dan vorig jaar. De Landauer was weer voor de dag gehaald en daarbij, sinds lange tijd niet meer gebruikt in de parade, de Friesche Sjees. En met succes.
Ondanks een lamme arm van het zwaaien naar de meer dan 300.000 toeschouwers en de warmte hebben wij er erg van genoten, net als het publiek op de tribune en thuis voor de buis.

 

 
  omhoog omhoog
Laatste update:
Auteur:

Coauteurs:

1 januari 2012
Mark Muilwijk

Kees, Annie & Christiaan Muilwijk