VORIG NIEUWS VOLGEND NIEUWS

ARCHIEFBROWSER
VORIG | | VOLGEND
NIEUWS

 
 

archief

Welkom in het archief.

Zit je nog eens lekker te bekijken hoe het allemaal begon of ben je nieuwsgierig wat er vorige maand ook al weer gebeurde, dan is dit "the place to be".

Groetjes uit het land van de “Brightness”:
Kees, Annie, Mark en Christiaan

 
 

 

 

 
 

Belevingen: jaaroverzicht - 2005

 
 
persoonlijk verhaal van kees
 


Na vier maanden werken en wennen beginnen we al een klein beetje op de hoogte te raken van de nieuwe manier van boeren. Bepaalde dingen zijn erg mee gevallen en andere dingen vallen wat tegen of zijn anders dan wat je gewend was.
De koeien zijn me erg mee gevallen. Alleen de melkproductie willen we nog wat verhogen.. Met beter ruwvoer en een kortere tussenkalftijd hopen we volgend seizoen boven de 30 liter per dag te melken.
De begeleiding voor het voeren is hier veel intensiever dan in Nederland. Ook voer je hier veel constanter, 840 kg Barley (ingekuilde gerst) in het rantsoen is dan ook 840 kg in de mengvoerwagen. En geen kilo meer of minder.
Van onze dierenarts kregen we het compliment: “The cows are happy”.
Verder gaan veel dingen op de Nederlandse manier. De stierkalveren worden iedere week opgehaald. Alleen voor een vastgestelde prijs van 50 $ per stuk. Ze gaan naar het bedrijf van Ronald den Broeder. Hij mest ze af voor rosé vlees.
Ook komen er regelmatig vrachtwagens met allerhande bedrijfsbenodigdheden.
De rust en de ruimte zijn heerlijk. Daar ben je in een dag aan gewend. Ons bedrijf ligt achter een stukje bos. Dat is ideaal tegen geluid en stof.
Als je ’s avonds nog even naar de stal loopt is het echt stil, of je hoort een twintig coyotes huilen. Ook wel een apart gehoor. En als je dan naar de lucht kijkt zie je echt duizenden sterren. Prachtig.


Kees.

 

 
  omhoog omhoog

 
persoonlijk verhaal van mark
 


Mijn voornemens voor 2005 zijn iets anders uitgepakt dan ik verwacht had. Wat is er veel gebeurd dit jaar. Maar 1 ding weet ik wel. Ik heb nergens spijt van. En ik hoop ook dat 2006 weer net zo’n spannend jaar wordt.
Na wat problemen in het begin loopt nu eigenlijk alles erg goed. Op School heb ik het naar mijn zin en ook mijn cijfers zijn omhooggegaan. En vooral in de musical / theater klas waar ik in zit heb ik het erg naar mijn zin. We zijn bezig met de musical “The Pirates of Penzance”. Het tweede en derde weekeinde van Januari hebben we 8 optredens. Dus we zijn hard aan het oefenen. Ook de andere vakken (Wiskunde, Natuurkunde en Frans) gaan goed. Alhoewel in Nederland de school vaak makkelijk was is het hier best pittig, maar ik leer wel ontzettend veel. Ook de mensen zijn ontzettend aardig en vrienden maken is eigenlijk geen probleem.
Alles bij elkaar heb ik het ontzettend naar mijn zin en ik vind het een goede beslissing dat we gegaan zijn. Niet alleen voor het bedrijf. Canada heeft vele mogelijkheden en het is voor mij op bepaalde vlakken een 2e kans de dingen te doen die ik wil doen. Vooral het acteren.
Maar Nederland heb ik zeker niet vergeten, ik denk er nog vaak aan terug. En ik hoop er nog veel naar toe te mogen gaan. Want zo’n klein grappig landje vind je Nergens.


Mark.


 
  omhoog omhoog

 

 

 
persoonlijk verhaal van annie
 

Al vier maanden in Canada……Is al vier maanden weg uit Nederland.
Nog niet helemaal gewend in Canada……
Is Nederland nog niet helemaal vergeten.

6 augustus 2005. Een kus, een traan en een hand.
En dan op weg naar een ander land.
Met andere gewoonten en een andere taal.
Het went allemaal.
Onwennig was ik in het nieuwe huis
En ik mistte Mart Smeets op de buis.
Maar dan komen je eigen spullen aan.
En Jimmy, het hondje, loopt ook hier altijd achter me aan.
Er is in de winkels gewoon Ontbijtkoek en Griesmeel te koop
Pancakes zijn niet ze lekker als Pannenkoeken met stroop.
De ruimte is heerlijk, de natuur is mooi en de rust is fijn.
De mensen zijn meestal aardig. Ik merk niets van chagrijn.
Er wordt veel georganiseerd. Zodat je je kunt vermaken
En we hebben al veel kennissen mogen maken
Met een Housewarmparty werden we verrast.
Heerlijk zoveel mensen te gast.
Lacombe, Alberta, Canada, mijn nieuwe stek.
Ik ga steeds meer houden van deze plek.


Annie.

 

 
  omhoog omhoog

persoonlijk verhaal van christiaan
 


Al ruim 4 maanden in Canada.
Het lijkt net alsof het er maar 2 zijn.
Alles is zo snel voorbij gegaan, en er is zo veel gebeurd.
In het begin leek alles zo groot toen ik nog gewend was aan Nederland, maar als je nu terug denkt aan Nederland is alles daar toch weer erg klein.
Op school gaat het erg goed, ik heb al nieuwe vrienden, mijn engels is al een stuk beter dan toen ik hier kwam.
Soms zie ik het niet meer zo zitten en wil ik terug naar Holland, maar dat gevoel is meestal snel over en dan heb ik het toch wel naar me zin hier.
Waar ik me erg op verheug is dat eind januari, als ik 14 ben, mijn learners license mag gaan halen. Dan mag ik met een volwassene naast me, in de auto rijden. Wat ook leuk is, is dat je binnen een half uurtje rijden kunt gaan skiën of snowboarden.

Christiaan


 
  omhoog omhoog

 

 

   
Laatste update:
Auteur:

Coauteurs:

1 januari 2012
Mark Muilwijk

Kees, Annie & Christiaan Muilwijk