VORIG NIEUWS VOLGEND NIEUWS

ARCHIEFBROWSER
VORIG | | VOLGEND
NIEUWS

 
 

archief

Welkom in het archief.

Zit je nog eens lekker te bekijken hoe het allemaal begon of ben je nieuwsgierig wat er vorige maand ook al weer gebeurde, dan is dit "the place to be".

Groetjes uit het land van de “Brightness”:
Kees, Annie, Mark en Christiaan

 
 

 

 

 
 

Belevingen: december week 2 - 2005

 
 

Ons bedrijf: black & white dairy
 


Ons bedrijf heeft nu zijn eigen prefix, ofwel is officieel geregistreerd bij Canadian Holstein. En het is ook onze bedrijfsnaam. Dus alle kalveren die geboren worden krijgen “Black and White” voor hun naam.

Het logo van ons bedrijf staat hierboven. Binnenkort willen we ook een mooi bord met het logo enz. aan de weg plaatsen (zoals hier bijna iedere bedrijf, maar ook woonwijk en dorp/stad, heeft).

De toekomst van ons bedrijf:
We hebben op het moment een veestapel van 100 melkkoeien en ongeveer 100 stuks jongvee. In de toekomst willen we groeien naar 140 a 150 melkkoeien. Maar dat betekent wel weer bijkopen van quotum en dat is nog even sparen.

 

 
 
VeetrailerDeze week hebben we een paardentrailer gekocht.
Koeien in de stalHet voerhek van de koeien is vervangen met een Hollandse buis, naar Canadees idee.

Koe in het landChristiaan heeft een kyoty gesignaleerd.

 
  omhoog omhoog

Het koude weer
 


Vorige week was het nog zo warm (ongeveer 20 graden). Nu is het weer in een paar dagen flink omgekeerd.
De hele week vriest het goed en is de temperatuur ‘s ochtends rond de –25 graden Celsius. Ook heeft het weer een beetje gesneeuwd maar nog niet echt veel.
Maar veel oer Canadezen voorspellen dat het einde van deze winter wel eens behoorlijk zwaar kan zijn doordat het nu relatief warm blijft. Wij wachten het als nuchtere Hollanders gewoon wel af.

 

  Ons huis in de sneeuwOns verlicht huis in de sneeuw  
  omhoog omhoog

school christiaan
 


Persoonlijk verhaal van Christiaan:

Hoi allemaal. Ik zit nu al drie maanden op de “Lacombe Christian Junior High School” en het bevalt me erg goed.

Ik heb al een rapport gehad en dat was al aardig goed. De taal gaat ook erg snel vooruit en ik kan me al goed verstaanbaar maken.

Op deze foto zijn we aan het vuilnis rapen langs de rijksweg, dat is al geen leuk werk, maar zeker niet als het ook nog eens min 12 graden is en hard waait. Iedereen had het dan ook erg koud tijdens en na het werken.
Op het veld achter de school heeft de school schotten in een grote rechthoek gezet en daar laten ze dan water in lopen als het erg koud is en dan word het vanzelf een ijshockey baan en dan gaan ze daar ijshockey wedstrijden op doen voor de lol.

 
 
Ik hoop dat het nog net even een stuk kouder word want dan kan de school bus niet rijden vanwege gladheid of dat de motor dan niet start. Dat wordt dan op tv en radio uitgezonden.
Met mij gaat het goed, ik wens iedereen ook het beste toe.
Groetjes Christiaan
Christiaan en klasgenoten ruimen berm van de rijksweg op
 
  omhoog omhoog

 

 

Laatste update:
Auteur:

Coauteurs:

1 januari 2012
Mark Muilwijk

Kees, Annie & Christiaan Muilwijk