VORIG NIEUWS VOLGEND NIEUWS

ARCHIEFBROWSER
VORIG | | VOLGEND
NIEUWS

 
 

archief

Welkom in het archief.

Zit je nog eens lekker te bekijken hoe het allemaal begon of ben je nieuwsgierig wat er vorige maand ook al weer gebeurde, dan is dit "the place to be".

Groetjes uit het land van de “Brightness”:
Kees, Annie, Mark en Christiaan

 
 

 

 

 
 

Belevingen: augustus & september- 2005

 
 

  Het vertrek en de aankomst
 

Van de meeste mensen hadden we al afscheid genomen maar toch waren er nog wat bekenden op het vliegveld om nogmaals afscheid te nemen.
Ook al was de sfeer een beetje droevig hebben we het wel erg gewaardeerd.

Na 9 uur vliegen met best wel wat turbulentie kwamen we aan op Calgary airport. Op het vliegveld hebben we een auto gehuurd en na 2 uurtjes kwamen we aan in Lacombe, waar we de eerste weken in een caravan verbleven.


schipholLuchthaven Calgary

schipholLuchthaven Calgary
luchthaven in Canada
     
  omhoog omhoog

 

De eerste weken in de caravan


 

Tussen het groen staat een caravannetje naast een boerderij. Dit is ons “thuis” geweest voor de eerste 3 weken in Canada. De caravan is van Rieky Sticker Breemhaar, zij doet aan bed en breakfast en reizen organiseren.

Lacombe is voor Alberta relatief oud. Het is gesticht door de Fransman Father Lacombe. Het dorp is gelegen langs een spoorlijn waardoor het goed bereikbaar was in de vroege jaren toen de eerste boeren het land gingen ontginnnen. Hier rechtsboven is het oude station van Lacombe te zien en linksboven hoe het er nu uitziet.

Rechts een typische boerderij uit deze omgeving waarvan er vroeger veel meer van stonden. De rode buitenkant met witte kozijnen en de gebroken kap geven een beeld hoe de eerste boerderijen waren.

 

Oude station, LacombeBij de caravan
Oude station schildering, LacombeMarshmallows roosteren
Platteland van LacombeBrievenbus
  omhoog omhoog

 

Gedurende de tijd in ons nieuwe huis


 

Tijdens ons verblijf zijn we al op verschillende plaatsen geweest en één daarvan is de Rocky Mountains. Deze panoramafoto geeft een goed beeld hoe mooi de natuur kan zijn. Daarnaast zijn we ook nog naar de plaats Drumheller geweest, daar heeft ooit een rivier gelopen en is nu helemaal uitgesleten. In deze omgeving zijn erg veel dinosaurius skeletten gevonden, een maanlangdschap op aarde.

De eerste weken hebben we best wat regen gehad, eigenlijk veel meer dan normaal, maar ook nog een aantal mooie dagen wat 1 foto laat zien waar we aan een van de meren vlakbij zitten (rechtsboven, onder tekst).
Iemand die het gelijk al naar z’n zin had was Jimmy (foto links). Daaronder staan een aantal foto’s van het arriveren van de paarden. Het heeft wat moeite gekost, best wel veel moeite, maar uiteindelijk is alles goedgekomen.

Toen we een anderhalve week in ons huis woonden kwamen dan eindelijk de spullen aan en kon het uitpakken beginnen. We hadden best veel hulp en binnen een uur was de container leeg. De volgende ochtend kwam de 2e container.
Het was ook in deze week dat de ouders van Annie al kwamen om te zien hoe wij het maakte. Voor hun was het erg leuk dat ze gelijk al konden komen en kregen zo een beeld van hoe wij leefden en wat wij deden. Dat is toch leuker dan, “ze wonen daar ergens in Canada maar veel weet ik er niet van” bij wijze van spreken.
De foto midden-onderin toont het maaien van de alfalva. Klik erop voor vergroting en meer informatie over het maaien.


Jimmy, vrolijkIn de Rocky MountainsDe container met de paardenOnze huur en koop autoDino-skalet Silvan Lake strandIn Drumheller met opa en omaDe paarden in de containerVerhuisvrachtwagenDino-skalet Achterkant van ons huisDrumheller omgevingCargo vliegtuig met de paardenChristiaanHoodoos in Drumheller
  omhoog omhoog

 

 

Laatste update:
Auteur:

Coauteurs:

1 januari 2012
Mark Muilwijk

Kees, Annie & Christiaan Muilwijk